РЕВЮ: Burg Me On в Космоса-Космически Веджи Бургер



Първият ден на астрономическото лято се оказа слънчева неделя, та, съвсем нормално, със съквартиранта не сме мръднали от вкъщи. Ресторант Космос / Cosmos обаче доставят със скорост, близка до първа космическа - 45 мин от затварянето на телефона до пристигането на един pulled pork бургер и един вегетариански чийз в еко-френдли хартиени контейнери.

COSMOS VEGGIE CHEESE BURGER бургер е вегетарианският брат на COSMOS CHEESE BURGER-а, като вместо телешкото кюфте имаме пати от черен боб с кимион и домашно мисо. Останалите съставки са ким-чи майонеза, чедър, свежа салата, домат и червен лук и сайд от пресни пържени картофки с шарена сол.

Сухичък е.

Питката беше намазана с масло и предполагам запечена леко на плоча. Напомняше на пържена филийка. Някак успя едновременно да е мазна и суха, но не се разпадна до края. 1/2.5

Патито също запази целостта си, доколкото е възможно. По принцип свързвам кимиона с кюфтета, комбинацията му с боба също беше приятна. 2/2.5

Майонезата някак не стигна като количество, за да направи бургера по-сочен. 1/2.5

Чедърът също се комбинира добре с боба. Салата си беше свежа, но уви не успя да пребори фактора сухо. 1/2.5

Веджи оверол 5/10 - интересен, но се нуждае от бира.

Бонус мини ревю от Колето: БУРГЕР С ДЪРПАНО СВИНСКО - домашен BBQ сос, колсло с цедено кисело мляко и мед, пушена майонеза с табаско и пресни пържени картофки с шарена сол. Свинското не го впечатли особено, но оверола беше положителен. Сосът и салатата се представиха на ниво и бургера изглеждаше доста по-сочен, а и си пасваха с картофките.

Коментари