Ревю: #hashtagSTUDIO Varna Prime Burger

"- #?
- Дааа!"

И така за нула време се уговорихме с жена ми да идем  в HashtagSTUDIO . Доста предсказуемо от моя страна - поръчах си бургера им - Prime Burger (N1), съставен от френски бриош, който по техни думи е "покрит с леко пикантен, домашно приготвен, майонезен сос с лимонов зест и пресен див лук от Израел", 100% говежди бургер покрит с разтопена гауда, резен домат, зелена салата, кисели краставички и малко маринован лук. 

Центърът на бургер, вселената - говеждото кюфте! Миришеше приятно! На цвят бе сивкаво, но си беше добро месо. Без много мазнина, чист мускул, това обяснява и сухотата му. Давам 2/2,5 поради липсата на розовко в центъра и сокове от месото. 

Питката беше сладникава, но доста клисава, дори и горната част. Приятно запечена, но все пак оставаща по зъбите като отхапеш. Като цяло не се разпада, но и не блести никак. 1,5/2,5 за нея.

Гарнитурките са няколко, повечето, от които идват директно от хладилника и се усеща ниската им температура. По отделно за всяки един от тях: Киселите краставички са си обикновени и без характер. Доматът е голям, солиден резен допринасящ за влагата в бургера. Айсбергът, наречен зелена салата е ...доооооста като количество. Накъсан е на полулистове и в момента, в който отхапеш, започва един танц на кюфтето върху този подиум от айсберг и е почти възможно неопитен бургер-фен да уцели с летящо кюфте събеседника си. Има и "малко маринован лук". Тук в началото си мислех, че е малко като количество, но се оказа, че е малко, като краткост на мариноването му. Като цяло обикновен червен лук, но пък беше овкусен. Представител на сирената тук е гаудата - за първи път преди снимката, избутвам малко нагоре сиренето, за да се покаже малка част от кюфтето! Добре беше, нямаше острота или нещо натрапчиво, но пък се дърпаше порядъчно на всяка хапка. 1,5/2,5 за тях. 

Последен оставих соса - доста дълго описание, аз бих го съкратил само на "майонезен сос". Имаше го, макар да беше със заявка за израелски продукти и цитрусови нотки. Див лук си имам на балкона и добре познавам вкуса му, но в бургера не го открих. Лимоновата кора също ми липсваше. Давам 1/2,5 оценка. 

Общата оценка е 6/10. Но пък за атмосфера мога да дам 10/10. Също и хубавата, шоколадова, тъмна биричка допринесе за усмивката ми на излизане. Поздрави и до скоро :)
.
.
.
.
#burgmeon #burg_me_on_Varna #Varna #hashtag #burgers #burg_me_on #burgmeonVarna #burger

Коментари