Ревю: Must read!!!-Happy Bar and Grill



Must read!!!

Здравейте с новото ревю, което задължително трябва да се прочете! Бях в @happybarandgrill на Севастопол във Варна - родното място на Happy като цяло. Естествено съм предвидим в очите ви и си поръчах бургер. Не просто бургер, а такъв без питка!

Казва се Бургер Мама Миа с Блек Ангъс. Съдържа телешко кюфте, запечена паста със сирена, чедър, бекон, рукола, сос с гъбки и картофи.

Започвам с "питката" - като цяло отсъства хлебният вариант на питка. Умело са го заместили от две парчета макарони със сирене, запечени на плоча. Доста вкусни, но и адски мазнички. Усеща се липсата на хляба, който обира част от мазнината. Давам не повече от 1/2.5 за "питката", защото има и друг доста голям недостатък - това е първият бургер, който ям от началото до края му с ... нож и вилица! Недопустимо, поне за мен!

Идва и кюфтето от Блек Ангъс! Тук нямам какво да кажа, освен само суперлативи! Добре изпечено кюфте, розово по средата, сочно, не много на ситно смляно. Точно каквото го искам! Може би единствената забележка беше че се разпадаше на хапки още като беше поднесен, но всяка хапка беше добра. 2.5/2.5 е оценката тук.

Минавам на соса - той е гъбен. Доста оскъдно количество и незапомнящ се вкус, недопринасящ по никакъв начин към цялостната идея на бургера! Оценявам с 0.5/2.5, защото все пак го имаше.

За гарнитурките - тук малко съм изненадан и не съм го очаквал от @happybarandgrill точно - пропуснали са руколата! Мразя да връщам храна, защото съм против пилеенето и! Но ми липсваше руколата! Остават като гарнитури само беконът и чедърът върху кюфтето.А да и картофките, които не блестяха с нищо особено дори засилваха като цяло изключително мазната комбинация! 0.5/2.5 и в този етап.

Идва ред на общата оценка. Обикновено я давам като сумирам всички елементи, но днес няма да е така. По отделно всеки от тях може да е до някъде добър, но в комбинация става не до там добър "бургер". Опитът за направа на нещо различно е за мен поне изключително неуспешен. Не бих се отнесъл със скъпо месо като Блек Ангъс по този начин! Давам обща оценка 2.5/10. И това е заради сбърканата концепция на самата рецепта! Поздрави и скоро ще дойда пак да опитам все пак бургерите ви с питка.
 

Коментари