Ревю: Нов ден, нов бургер! Хапнах от Burger Brothers


Здравейте, пак съм аз! Нов ден, нов бургер! Хапнах от Burger Brothers, че минавам покрай тях често, но нямам време винаги да ям.

Поръчах си Chorizo Brother. Съдържа домашна питка, телешко кюфте, разтопен чедър, препечен салам чоризо, домашен барбекю сос, карамелизиран лук, кисели краставички, печен червен пипер и люти чушки халапеньо.

Първо винаги отдавам чест на кюфтенцето - тук то беше доста "well done"! Цялото сиво и изсушено. Като цяло месото си е месо, но грижата за него е пресилена и не ме впечатлява по никакъв начин. Ще дам 1/2.5.

Домашната питка е вторият елемент - тя е доста пухкава и обемиста. Някак ронлива, но все пак вършеща работата си - да попива макар и малкото сосове идващи от останалите съставки. Получава 2/2.5.

Сосовете - тук идва слабото звено в този бургер. Доста е сух като цяло. Дали от хляба, дали от кюфтето, но нещо попива цялата влага и тя изчезва. Иначе сосът е само един - домашен барбекю сос, който не е впечатляващ и "гвоздей в програмата". Оценка 0.5/2.5, защото все пак присъства сос.

Последни, но не по важност са гарнитурките. Чедърът е изгубил цвета и вкуса си от дългото стоене на топло заедно с кюфтето. Карамелизираният лук дава приятна сладост. Печеният червен пипер също, но е в доста голямо количество и адски много преобладава като вкус! Просто не усещах нищо друго освен него. Ако е една идея по-малко, като количество, може да е различно. Краставичките и чушките халапеньо са си там, за да балансират киселинността - справят се добре с тази задача. И на последно място оставих чоризото - доста ми допадна, но му се губи вкуса в навалицата от гарнитури. Общо 1/2.5.

Цялостното представяне на бургера е 4.5/10.

Момчета, поздрави и ще минавам пак, като имам време! Продължавайте с упоритата работа 

Коментари