Ревю- Олд бъдис-Смотан бургер


Здравейте, бургеролюбци! Днес пак бях при Old Buddies да опитам новия им бургер - Hot shots/Смотаняци или както е по касова бележка - Смотан бургер. Не, не се лъжете от името, бургерът никак не е смотан! Съдържа телешко кюфте овкусено с пикантна масала, чедър, двоен, паниран, хрупкав бекон, зелена салата, маринован червен лук, краставица, едрозърнеста горчица и майонеза. Като бонус, отгоре получавате увита люта чушка в беконче и пекната на плоча.
Започвам с кюфтето - рядкост са овкусените кюфтета. Обикновено всеки подправя със сол и черен пипер. Тук то е овкусено с масала - микс от поправки. Скептичен бях. Но мога да кажа, че не преобладаваше никаква подправка в микса и все още имаше вкус на телешко. Не е точно моето и за това давам 2/2,5.
Питката си е стандартна за тях, не блести особено. Давам пак 2/2,5.
Сосчетата. Това е силата на този бургер според мен след като прочетох какво съдържа. Те са общо 3-барбекю пепър сос, майонеза и едрозърнеста горчица. Майото и горчицата не бяха излишни, но и не придаваха характер на всичко. Барбекю сосът беше доста гъст, сладникав и с вкус на джинджифил. Нещо не успя да ме спечели. Общо 1/2,5.
Идва ред на интересната част - гарнитурите! Тук те са няколко и доста разнообразни. Панираният бекон ми е фаворит от доста време и си го ползвам като добавка към други бургери, когато "искам да ми се запушат всички вени и артерии", казано накратко - когато съм много гладен! Кефи ме! После има малко зеленчуци. Да започнем със свежите от тях - краставица и зелена салата. Забележка към зелената салата - не ми допада да е цяло листо, предпочитам да е нарязана и да не представлява трудност при ядене. Краставичката беше свежа, но нямаше много голяма роля в цялото представяне. Маринованият лук по-скоро беше сготвен и придаваше сладост. Очаквах да е киселичък и да балансира сладостта на барбекю соса. Чушката отгоре си беше зла! Но това при мен се оказва плюс! Общо давам 1,5/2,5.
Идва ред на цялостната оценка 6,5/10. Като цяло има какво да се работи над "умами" вкуса. Балансът на кисело и сладко е изгубен някъде.
Но е похвална идеята за бургер с паниран бекон и забита люта чушка, увита в бекон, върху питката.
Поздрави и до нови срещи

Коментари