Ревю: Smashed Cheeseburger-"нормалния живот" в Corner burgers & more


Здравейте! Извънредното положение свърши и всички се връщат към "нормалния живот". В Corner burgers & more от 01.06.2020 имат Бургер седмица посветена на Smashed Cheeseburger.

Накратко - 4 кюфтета притиснати при печенето, за по-добра карамелизация на месото, върху всяко по един слайс чедър, бекон и домашен барбекю сос. Също към него има и маринован лук и една кисела краставичка. Картофките са си стандартна добавка за тях.

Първият елемент за кюфтенцата - въпреки че са притиснати, не са пресушени или разпадащи се. Вкусно ми беше, защото освен влагата в месото, обичам и запеченото, там където плочата е контактувала с месото! Солидно количество мускул! Оценка 2,5/2,5.

Питката си е тяхна, домашна, вкусна и красиво изглеждаща. С оглед на това че като цяло бургерът беше сухичък, тя се справя идеално със задачата си да го запази цял. 2,5/2,5 за нея.

После идват гарнитурите - тук са беконът, краставичката и маринованият лук. Започваме от бекона - добре изпечен, не пресушен, добро количество и пушен вкус. Не съм привърженик на многото допълнителни добавки, които не са вътре в бургера, защото е малко неудобно за ядене - с едната ръка държиш бургера, с другата ядеш краставичка, с третата - маринован лук и четвъртата - картофки. Краставичката е хрупкава и приятно кисела, като цяло добре е маринована, не знам дали са си я правили те, но е добра. Маринованият лук е ... доста като количество! Хрупкав е и с приятен цвят. И до там. Липсва кисело, сол, като цяло характер. С оглед на това давам за гарнитури оценка 1/2,5.

Идва ред на сосовете. В бургера присъства само един домашен барбекю сос, който е доста вкусен, приятен на консистенция (нито много течен, нито тежък и прекалено лепкав). Единствената ми забележка, която е основна и за целия бургер, е малкото му количество. Сухичък ми беше. За това тук слагам и чедъра. Той е една приятна спойка между всички кюфтета. Слепва всичко и придава кремавост в устата при отхапване. Давам не повече от 1/2,5 за сосове.

Общата оценка за първият Smashed Cheeseburger от @corner.burgers е 8/10.

Поздрави и до скоро!

Коментари