Ревю-Веге Джоу - дърпано "свинско"


Хей, хей. Вчера имах нестандартна бургер-среща. Посетих вегетарианския ресторант Ресторант Веге Джой / Restaurant Vege Joy . Трябва да споделя, че често го посещавам и освен всичко друго, досега там не съм имал поднесена чиния, която да не ми е допаднала. С радост установих, че имат бургери! Поръчах си ВегеБургер с дърпано "свинско", който съдържа - пълнозърнеста питка, карамелизиран лук, зелена салата, кисели краставички, веган майонезен сос, истински чедър и джакфрут! Последното е плод, идващ чак от Индия и повечето смятат, че е заместител на месото не само заради хранителните си свойства, но и заради влакнестата си структура, наподобяваща на дърпано месо. Да започваме!
Питката беше доста красива! Представи се добре, не се разпадаше. Може би не беше толкова пухкава, колкото искам, но все пак е пълнозърнеста. Давам 2/2,5.
Кюфтето тук е заместено от "дърпан" джакфрут. Сварен и овкусен е. Малко ми напомня на сготвено зеле. Киселичко ми дойде. Получава 0,5/2,5.
Следват гарнитурите - киселите краставички са приятни, хрупкави, нарязани по дължина. Лукът е сладникав и ненатрапващ се. Зелената салата е цяло листо и доста от нещата се пързалят по нея и не могат да се задържат върху долната питка. Това за мен е минус. Чедърът е добър! Разтопен е до толкова, че да се "дърпа" при отхапване. Давам 2/2,5 тук.
Сосът е един - веган майо. Накратко, прави се от нахутена вода, олио и подправки. Добър беше и "прегръщаше" останалите неща, може би, ако имаше и някакъв лют сос щеше да стане трепач комбинацията. Получава 2/2,5.
Общата оценка е 6,5/10. Като за бургер без месо съм доста впечатлен! Имат и още бургери, така че ще ги посещавам пак 
Поздрави и до скоро 
.

Коментари