Ревю на Mini Best Burger


Не знам дали на новото поколение бургерчета викат слайдери (sliders), защото се спускат бързичко по хранопровода ни, но днес сме на гости на новата локация на Mini Best във Варна. Виждаме големината и е ясно, че първият бургер ще запълни вакуума в стомаха ни до някъде, а вторият ще го играе съпорт плеър в донаяждането (много чуждици, много нещо). Започваме с деветката във всеки един отбор - нападателят!

Mini Best Burger - бриош питка, домашен сос Барбекю, маруля, кисели краставички, яйце, телешки бургер, двоен чедър, печен лук, домашен сос Примавера.

Старт даваме с кюфтенцето - неслучайно е умалително, доста е мъничко. Не казвам, че имам голяма уста, но това кюфтенце стигна за 4 хапки. Останалите 3 хапки от бургера изядох без месце. Иначе беше сочно. Но само толкова, нито беше с някакъв ясен "телешки"вкус", нито подправено, че да си кажеше "Мммм...". Давам не повече от 1/2.5 за него.

Питката - сладникаво (направо сладко като козунак да си го кажем) френско, бриош хлебче. Неравномерно изрязано, добре бухнало, убиващо доста от солените вкусове със своята сладост. Красиво е пък и не се разпада. Давам 1/2.5 за него.

Гарнитурките са като цяло свежи. Марулята е цяло листо, но е крехка и не се дърпа при ядене. Киселите краставички само така се казват, иначе са си доста НЕкисели такива. Двойният чедър си е супер! Печеният лук и отвътре добавя сладост на бургера. Яйцето е доста мъничко и изпечено като омлет, почти се губи в навалицата. Общо 1/2,5 давам.

Сосчетата са две - Бест Барбекю и Примавера. Започваме с "белия" - за мен чиста, обикновена майонезка, нямаше някакъв по-специален twist. Барбекюто е доста гъсто, има вкус, но не е топ в цялост. Пак сладни и общо бургерът е като десертче. 1/2.5 за сосовете.
Да обобщим, добре изглеждащ бургер с не толкова впечатляващ вкус.

Коментари